Fii autor
Calitatea de autor se dobândește după publicare. Evident că merită să fie publicată o operă doar atunci când autorul acesteia dorește să transmită umanității informații inedite sau practice din diferite domenii ale cunoașterii! O operă publicabilă poate fi considerată și lucrarea de licență, grad didactic, doctorat etc. însă numai după ce asupra acestor manuscrise au fost operate adaptări orientate către categorii de cititori mai largi decât membrii diferitelor comisii de specialitate… Din acest punct trebuie să pornească drumul sinuos al unei opere către tipar. Aici, un rol important îl au editorii și consilierii editoriali, pe această temă existând și fructoase discuții cu autorii… În funcție de specificul fiecărui nou titlu, în acord cu autorul și coordonatorii de colecții vom identifica cea mai bună încadrare la colecțiile existente sau vom crea noi familii de publicații. Sunt situații frecvente în care autorul dorește publicarea în afara colecțiilor, editura agreând și această practică.
*.*
Dacă simțiți impulsul de a scrie, dacă noaptea nu puteți dormi fiindcă mintea este creativă, produce fraze, texte care trebuiesc neapărat așternute pe “hârtie”, dacă ștergeți, scrieți, ștergeți și scrieți din nou, atunci singura soluție este să vă organizați ideile într-un manuscris. Dar pentru ca scrierea dvs. să existe efectiv, și să nu rămână o scriitură de sertar, lăsați-vă convins că merită să nu fiți modest sau timid și… publicați! Publicați și dacă simțiți că textul nu este gata – opera dumneavoastră, mai ales dacă este prima, nu se va termina curând! Singura cale de a vă salva de un nesfârșit șir al modificărilor este să trimiteți manuscrisul la editură. Eliberați-vă pentru ca mintea să poată să țintească mai sus, către alte și alte proiecte. Veți constata cât de adevărate sunt aceste sfaturi de la a doua publicație. Atenție, sunt însă și situații când autorul din dvs. va dori să “recidiveze”… În acest caz există soluția denumită ediția a doua, revăzută, sau/și completată.
Iată câteva argumente:
– suntem o editură cu experiență, am publicat de la carte de știință, de tipul Topografie geografică sau Tratat de anatomie…, până la carte de poezie, cum ar fi Fulg de nea, având deci expertiză, atât pe orizontală, identificând soluții autorale, soluții de imprimare și tiraje optime, adaptări la o anumită categorie de cititori, interesați de conținuturile prezentate, cât și pe verticală, încercând o localizare potrivită a lucrării între diferitele categorii, colecții și genuri de carte publicabilă;
– executăm tiraje mici și foarte mici de la 1 exemplar (plus exemplarele solicitate ca depozit legal) până la tiraje medii și mari;
– te ghidăm în etapele de redactare a manuscrisului; nu impunem un număr limită de întrevederi și discuții, indiferent de tirajul convenit pentru titlul pe rol.
– te împiedicăm să publici o carte proastă, cu accidente de limbaj sau cu elemente incompatibile textului sau conținuturilor legal publicabile.
– te stimulăm să ne mai cauți, cu prețuri rezonabile și termene scurte de predare a cărților.
– dacă ai o operă interesantă, este posibil să fie publicată fără să aduci bani de acasă, dimpotrivă.
Pentru alte argumente, te invităm la editură sau scrie-ne!
Vezi pagina de contact.
Anunț!
Din luna aprilie 2015 Editura Eurodidact poate fi găsită, iată, și în spațiul virtual!
Vă invităm, stimați clienți mai vechi, dar și pe dumneavoastră, cei care ne descoperiți acum, să ne treceți pragul și în această locație. Înscrieți-vă pe site-ul nostru și vă vom recompensa cu întreaga noastră atenție, oferte speciale, promoții și acces permanent la produsele reduse.
În calitatea dvs. de clienți înscriși, veți avea plăcerea de a descoperi și alte surprize de sezon! Vă așteptăm!
Să ne comunicați, de asemenea, dacă doriți să primiți în continuare informările noastre și în format tipărit.